Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2005

Αθάνατο ελληνικό στοιχείο...

1. Τα ωράρια των καταστημάτων σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες είναι Δευτέρα - Σαββάτο 10 το πρωί με 9 το βράδυ και με διπλή βάρδυα, όχι το ίδιο προσωπικό συνεχώς... Στην Ελλάδα ακόμα το συζητάμε, το ψηφίζουμε, και το αναλύουμε. Προφανώς όλοι αυτοί είναι βλάκες κουτόφραγκοι και δεν ξέρουν, ενώ εμείς με την μικρότερη οικονομία της Ευρώπης που εισάγουμε ακόμα και ταβανόπροκες, είμαστε οι έξυπνοι μάγκες που χτυπιόμαστε μην τυχόν και χάσουμε την μεσημεριανή siesta.
2. Όποια χώρα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αύξηση αφίξεων από τουρίστες. Εμείς εδώ - οι έξυπνοι - είχαμε μείωση. Φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά δεν είμαστε καν στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως. Μαντέψτε ποιά χώρα μας πήρε την θέση. Ναι, ναι, σωστά μαντέψατε.... η Τουρκία.
3. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες ευρυζωνικές (adsl) συνδέσεις στην Ευρώπη. Φυσικά το γεγονός ότι επιχειρήσεις δις. ευρώ στήνονται με βάση το internet μας αφήνει αδιάφορους. Εδώ, αν δεν στο πεί η γειτόνισσα και η θεία της ανηψιάς του κουμπάρου του μπατζανάκη της πεθεράς της κυρα Μαριγώς, δεν είναι κάτι άξιο λόγου.
4. Είμαστε η μοναδική Ευρωπαική χώρα που επιτρέπει παπάδες να διδάσκουν σε σχολεία. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει σε κάτι Αφγανιστάν, Πακιστάν, και άλλες τέτοιες χώρες που φημίζονται για τα δημοκρατικά τους ήθη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
5. Ένα cappuccino στην Γλυφάδα κοστίζει 4.00 ευρώ. Στο Μιλάνο πάλι κάνει 2.00 άντε 2.50. Προφανώς οι Ιταλοί δεν ξέρουν από cappuccino ενώ οι Γλυφαδιώτες τον πίνανε από το βυζί της μάνας τους.
6. Ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστάνε βραχυπρόθεσμα βάση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας συνολικά 50 δις ευρώ, ή αλλιώς το 70% του ΑΕΠ... η εταιρία αυτοκινήτων με την μεγαλύτερη άυξηση στις πωλήσεις το 2004 ήταν η... Mercedes Benz.
«Η φτώχια θέλει καλοπέραση»
7. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που οι λέξεις «χρηματιστήριο», «ολυμπιακοί αγώνες», «δημόσια έργα», «ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα», «δημόσιος τομέας», «εφορία», είναι όλες ταυτόχρονα συνώνυμες με σκάνδαλα.
8. Οι περισσότεροι στην ηλικία των 25-30 μένουν ακόμα με τους γονείς τους γιατί παίρνουν μισθό 700 ευρώ τον μήνα αλλά... είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αποστολή χαζών sms του στύλ «είμαι για καφέ με τον μήτσο».
9. Η κατασκευή πίστας Formula 1 έχει εξαγγελθεί κατά καιρούς από 3-4 εν ενεργεία βουλευτές... 2-3 υπουργούς... και μια ντουζίνα δημάρχους. Στην Τουρκιά φέτος έχει Grand Prix. Εδώ οι «γρήγοροι» μαζεύονται στο ΣΕΦ... γιατί φυσικά πίστα δεν έχουμε (όπως δεν έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία την στιγμή που στην Τουρκία φτιάχνονται F-16 και Τοyota).
10. Για όλα τα παραπάνω οι μισοί Έλληνες κατηγορούνε ισοβίως τους υπόλοιπους μισούς. Και οι μέρες περνάνε... ας είναι καλά η Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου και η Παπαρίζου που «απέδειξαν ότι οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα».

14 σχόλια:

  1. Καλά τα λες...
    Εχουμε μια μυστήρια αντίληψη
    περί αλλαγών.

    Αμα κάτι δεν σαπίσει , δεν
    το καταλαβαίνουμε ότι σάπισε
    ενώ το βλέπουμε ότι προς τα εκεί
    ωδεύει και λέμε "δε βαριέσαι
    δεν πρόκειτε να σαπίσει.
    Μόλις σαπίσει μαζεύομαστε όλοι
    από πάνω και λέμε "ρε παιδία
    τι έγινε; σάπιζε τελικά;"

    Και την τελευταία στιγμή κάτι
    γίνεται (η δύναμη της παρέας
    που έλεγε και ο γιαννάκης (!)
    και πέρνουμε πάλι την πάνω βόλτα

    Βγάζετε νόημα; Εγώ όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία μας τα λες darth.
    γιατί δε βάζεις υποψηφιότητα για βουλευτής ωστε να τα διορθώσεις τα κακώς κείμενα που λες?
    εγώ πάντως θα σε ψήφιζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί απλά, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο θείος μου όταν διατέλεσε δήμαρχος της Πάργας και παραιτήθηκε, δεν αντέχει το στομάχι μου τέτοια πράματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H κυρία με την βιλίτσα συμφωνεί;;;
    Δεν το περίμενα ποτέ από εσένα αυτό :-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και πόσα ακόμα είναι ...οοοουυυυυυυυ!!!!!!! θα ήμουν ευτυχισμένος εαν ηταν μονο αυτά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσον αφο΄ρα το 7, δε νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι, δυστυχώς....


    700 ευρώ;;;;;; είναι πολλά, οι περισσότεροι δεν παίρνουν ούτε τόσα.

    ο τουρισμός μας είναι μια πονεμένη ιστορία, είμαστε εντελώς ηλίθιοι, θέλουμε να βγάλουμε λεφτά με το τίποτα,αλλά οι άνθρωποι που δουλεύουν δεν είναι ηλίθιοι.
    είμαστε τόσο πίσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ ξύνεις πληγές με το 7. Μπορεί να μην παίρνω 700 ευρώ, παίρνω αρκετά περισσότερα, αλλά και πάλι δεν μπορώ να μείνω μόνη μου διότι έχω πάρει αμάξι με δάνειο και κάνω καθημερινα 100 χιλιόμετρα την ημέρα. Άρα δεν μου μένουν και πολλά για ν απληρώσω βασικά έξοδα όπως:
    νοίκι
    ΔΕΗ
    ΝΕΡΟ
    ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Βρε Darthiir δεν κανονίζεις τίποτα με καμιά πετρελαιοπηγή???? Τουλάχιστον να γλιτώσω το πετρέλαιο!!!!
    Λυπήσου μια άμοιρη κορασίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για το Νο. 1 προσκυνώ και εξίσταμαι που τα καταστήματα της vodaphone στην Λεωφ. Βουλιαγμένης κλείνουν το μεσημέρι 2-5 για να "φάει-ξεκουραστεί το προσωπικό" όπως μου είπαν..΄΄οταν είχα στηθεί κάτι ώρες απ εξω..Για να προσλάβουν 2΄βάρδιες ούτε λόγος..

    Ο τουρίστας πάει στην Τουρκία για να περάσει καλά, οι Τούρκοι ώπα-ώπα έχουν τους επισκέπτες, τους χαϊδεύουν ενώ στην Ελλάδα, τους κλέβουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμηλιέρη μου σε μερικά τα παραλές λίγο ;;;;;;;;; το θέμα όμως δεν είμαστε εμείς;;; τι κάνουμε εμείς για την κατάσταση που κληρονομήσαμε ;;; εμείς δεν είμαστε πλέον οι υπέυθυνοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί κάνουμε εμείς.
    Καλή ερώτηση. Πολύ καλή ερώτηση. Η απάντηση όμως κρύβεται σε μιά πολύ απλή παρατήρηση:

    Είναι αδύνατον να πηγαίνεις μόνος σου με τον σταυρό στο χέρι. Πρέπει να σε ακολουθούν και άλλοι και τότε γίνεται να αλλάξεις κάτι.

    Τί κάνουμε εμείς; Ρίξε μια ματιά στο "Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο;". Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Τίποτε παραπάνω. Όσο είμαστε μόνοι δεν μπορούμε παρά να προσπαθούμε.

    Ηνίοχε, όσον αφορά στα κινητά, τα αυτοκίνητα και τα αυθαίρετα και τις δορυφορικές θα συμφωνήσω. Όμως θα διαφωνήσω πλήρως με τα ταξίδια τις διακοπές κτλ. Είπαμε να δουλέψουμε, όχι να είμαστε είλωτες. Είπαμε "διπλοβάρδυα". Οι εργαζόμενοι θα δουλεύεουν αλλά οι εργοδότες θα τους σέβονται.

    Και παρεπιπτόντως, στο εξωτερικό, όσες φορές έχω πάει, μεταξύ 12 και 2 τα μικρά μαγαζιά κλείνουν κανά μισάωρο για φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καμηλιέρη τα ωράρια είναι καλά ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες χώρες. Στις υπόλοιπες, αν δουλεύεις δεν προλαβαίνεις να ψωνίσεις...
    Δίκιο έχεις σε όσα λές στην ... βιβλιογραφία ΑΛΛΑ η ερώτηση παραμένει ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνείς στο ότι το μέγιστο που μπορείς να κάνεις είναι να το αναλύεις και να προσπαθείς να είσαι εσύ σωστή;

    Γιατί να το επιβάλεις στους άλλους δεν νομίζω να μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...