Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απογοήτευση

Λέξεις πεταγμένες απλά στο χαρτί, αβασάνιστα και απερίσκεπτα, προσπαθούν ν' αποτυπώσουν μια έννοια, μια εικόνα. Ανεπιτυχώς. Το κείμενο δεν διαθέτει κανένα «χαρακτήρα». Αντιθέτως διατυμπανίζει απροκάλυπτα την αδιαφορία του συντάκτη του. Πασαλείμματα για να τελειώνει μια ώρ' αρχύτερα. Λέξεις σκορπισμένες όπως ήρθαν στο μυαλό κι όχι επιλεγμένες, δουλεμένες και τοποθετημένες έτσι ώστε να δημιουργούν το επιθυμητό. Φτωχά και χωρίς εργονομία, χωρίς καμία πρόβλεψη, χωρίς μεράκι. Ακανόνιστα σχήματα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων, με σαθρά θεμέλια, ανίκανα ν' αντέξουν και την πιο ανεπαίσθητη δόνηση.
Θα μπορούσε εδώ να ξεκινήσει ένα μακρύ «κατηγορώ» για ένα σωρό πράγματα που ενισχύουν αυτή την κατάσταση. Αντ' αυτού απογοήτευση. Γιατί ο πραγματικός ένοχος είναι η κινούσα δύναμη, η νοοτροπία, οι επιδιώξεις, η στάση ζωής.
Καλό; Κακό; Απογοητευτικό. Υποδηλώνει την κατάσταση «άρπα, κόλλα» η οποία κυριαρχεί όλο και περισσότερο στον κόσμο, διεισδύοντας ραγδαία σε κάθε πτυχή του. Λέξεις πεταμένες ακατάστατα πάνω σε ένα χαρτί, να εκφράζουν ένα αμφίβολο αύριο, χτίζοντας σήμερα τα ασθενικά κι αδύναμα θεμέλιά του.

12 σχόλια:

  1. κοιτα....υπαρχουν και χειροτερα...

    http://www.youtube.com/watch?v=zgDtPuuN0n4

    παμε να φυγουμεεεεεεεεε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ή οθόνες..
    γιατί αυτότο κείμενο σου είναι πολύ δυνατό;
    καλά.. ξέρω, την απάντηση θα έπρεπε να την δώσω εγώ αλλά για να κάνω μια προταση θετική κι όχι ερωτηματική θα όφειλα να συμπεριλάβω κι εμένα μέσα της.. στην ανάλυση, όχι την πρόταση...
    φιλια
    καλημερα
    καλες βουτιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξε-Φύγαμεεεεεε Ίσαλε…

    Ίσως γιατί ήταν σκληρή η γεύση που μου άφησε το κείμενο Ωρέλια μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, το πιθανότερο είναι να υπήρχαν και καλύτερα αλλά να άφηνες αυτό για το τέλος, ξέροντας ότι αυτό θα χρειαζόταν και την περισσότερη δουλειά για να διορθωθεί.
    Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα.
    :)

    Μη ανησυχείς πάντως. Τώρα που θα γίνουν όλα ιδιωτικά, δε θα μπαίνει το πάσα ένα χωριατάκι να σε πρήζει ...Θα βρείς την ησυχία σου.

    Ooops!
    I can't believe i just said that!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααχαχαχα!
    Καλό!

    Φυσικά πάντως και το κείμενο δεν είναι ένα «γραπτό εξετάσεων». Κάτι σε εκατοντασέλιδο πόνημα φιλοδοξεί να γίνει… αν καταφέρει να μεγαλώσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/7/09 5:44 μ.μ.

    ολα τέλεια τα θελεις κι εσυ? γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..δεν ήταν καλή ημέρα είπαν τα ζώδια..ξέρω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pc-it Orelia,
    υπέκυψα η Βουτσκόγλου..μέχρι και μετριασμό αφαίρεσα:-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....αρπα κολα... παει με ολα ;)
    καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η στάση ζωής όλων αλλά και του καθενός. Γιατί αυτό μας βαλτώνει και όχι οι γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν δεν αισχύνομαι ο αντίχριστος σεβάσμιά μου…

    Μμμμ θα προσθέσω λοιπόν και τα ζώδια στη μακριά αυτή λίστα που δεν ανέφερα εκδότα μου! Το μερίδιό τους το φέρουν, αλήθεια…

    Κάτι σαν την κόκα κόλα δηλαδή, ε Αλίκη μου;

    Λες να βαλτώνω με τη στάση που κρατάω Κιτσομήτσε μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα να δεις, τα σαθρά και αδύναμα θεμέλια, νομοτελιακά οδηγούνε στην κατάρρευση του οικοδομήματος. Το θέμα είναι να μην είσαι μέσα ή δίπλα, όταν θα καταρρεύσει και βέβαια, πολύ πιο σημαντικό, να μην ανήκεις σε αυτούς που το κάνανε έτσι!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...